sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Sormet syhyää, koska ne OPSit oikein valmistuu?

Ajatukset ovat olleet koko viikonlopun aivan muualla kuin töissä. Perjantaina mahdottoman upeaa jazzia D-boosterin tarjoilemana ja nyt veljenpojan perään katsomista. Ja tietenkin hassuttelua ja naamaliikkeitä.

Ajatukset työn taka-alalla alkavat kuitenkin jo vahvasti suuntautua tutkimuksen puolelle. Uudet opetussuunnitelmat valmistuvat vuoden vaiheessa, enkä ole halunnut niihin ottaa varaslähtöä kurkistelemalla. Uuden opetussuunnitelman diskurssianalyysi starttaa heti kun saan uuden lukkoon lyödyn opetussuunnitelman käsiini!

Tämän hetken, pian väistyvä, 2006 opetussuunnitelma on jo analysoitu. Esittelin analyysin tuloksia lokakuussa 2013 Istanbulissa ECIL konferenssissa ja tänä syksynä Oulussa Informaatiotutkimuksen päivillä. OPSista löytyy kirjasto ja informaatiolukutaito kyllä, vahvimpana tiedonhaun ja oppimisen diskurssit. Ainoa mikä siellä on vähemmällä huomiolla on tiedolla työskentelyn diskurssi, itse tiedonhallinta.

On jännittävää katsoa mitä uusi opetussuunnitelma paljastaa. 2006 opetussuunnitelman perusteella voi huoleti sanoa, että kirjastojen tieto-osaamisella on tilaa. Jos vaan saadaan kaikille sopiva konsepti. Tästä mahdollisesta konseptista tulen puhumaan seuraavaksi Turun Lukuinto-koulutuksessa joulukuun alussa. Kokeilun jälkeen on pelkkää hyvää sanottavaa!

Uskon, että uusi opetussuunnitelma avaa näitä yhteistyömahdollisuuksia yhä enemmän. Nähtäväksi jää, jännittävää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti